Zet je merk op de (online) kaart

Het goedbedoelde advies ‘zet je merk online op de kaart!’ voelt voor veel merkeigenaren of productverkopers als een open deur. Cliché of niet: als je verkoopt via Amazon kan je het goedbedoelde advies maar beter opvatten als een bevel. Steeds meer consumenten zoeken een product niet langer via Google, maar direct op Amazon. Een goede uitstraling kan dus doorslaggevend zijn. Schelto, managing director van DivisionM, geeft tips.

Wat straal je uit?

Een sterke online merkbeleving is heel belangrijk. Ga maar eens na bij jezelf: als een website een armoedige uitstraling heeft, koop je niets en zoek je verder naar een soortgelijk product. Dus: hoe meer informatie, hoe completer, hoe recenter; hoe beter. Daarmee bedien je jouw klant. En als je het écht goed doet, geef je de klant zelfs een positief, warm en goed gevoel mee. Direct gevolg: de verkoop stijgt en klanten schrijven een positieve review.

Waar kijkt Amazon naar?

Niet alleen jij bent blij met een stijgende verkoop en positieve reviews, Amazon ook. En jij wordt daar dan weer blij van. Voor Amazon geldt: de klant is koning. Voordat jouw merk organisch goed vindbaar is op het platform, moet je tegenover Amazon bewijzen dat er vraag is naar jouw producten én dat je een goede verkoper bent. Je begrijpt het al; daar heb je goede verkoopcijfers en positieve reviews van klanten voor nodig. Hoe kom je daaraan? Juist, een sterke online merkbeleving.

Geef je merk een positieve uitstraling

Op het platform van Amazon kan je een eigen website (brand page) maken; een soort shop-in-shop of mini-website. Hier kan je alle informatie kwijt over jouw merk en de producten die je aanbiedt, zodat de consument een (goed!) gevoel krijgt bij jouw merk. DivisionM richtte de brand page in van het merk Naif. De pagina toont in één oogopslag wat dit merk te bieden heeft én wat het verkoopt.

Productinformatie

Onderaan de pagina van een specifiek product vind je de bijbehorende specificaties en toepassingen. Een voorbeeld: het merk Kailo verkoopt pain patches. Als klant wil je weten hoe het werkt en wat de effecten zijn. Je bent ook benieuwd naar de ervaringen van andere consumenten. Wie gebruikt dit product en raden zij het aan? Een onderzoek dat aantoont waarom het product goed werkt, trekt je helemaal over de streep. Al deze extra informatie noem je A+ content. Het geeft een smoel aan je merk, zonder dat je heel direct zegt “koop dit product, want het is fantastisch”. DivisionM zorgde voor de A+ content van het merk Kailo (scroll een stukje naar beneden tot ‘Descrizione prodotto’).

Grijp je kans

Voor Amazon geldt: hoe rijker de informatie, hoe beter. Met een goedgevulde brand page is de kans groter dat Amazon jouw merk als één van de eersten toont bij relevante zoekopdrachten. Zo’n pagina vullen kost veel tijd, maar het is een mooie kans om miljoenen mensen in aanraking te laten komen met jouw merk. De juiste taal is belangrijk. Verkoop je in Nederland, Spanje en Frankrijk? Dan moet je een brand page hebben in drie talen.

Hulp en ondersteuning

Heb je hulp nodig bij het creëren van een sterke online merkbeleving? DivisionM helpt! We bieden ondersteuning, maar we kunnen ook alles voor je uit handen nemen. Het is maar net waar je behoefte aan hebt.

Wil je meer weten over Amazon? Laat een reactie achter! Mogelijk schrijven we erover in een volgend artikel.

Schelto Witsen Elias

Managing director DivisionM

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *