Het fenomeen managed accounts is precies wat je denkt dat het is. Iemand anders beheert jouw Amazon-account. Jij geeft de ‘sleutels’ van je online bedrijf aan iemand die voor jou aan de juiste knoppen draait. Handig, want jij houdt tijd over voor andere werkzaamheden. Schelto, managing director van DivisionM, legt uit hoe het beheren van accounts werkt. 

Accountbeheer kan je het beste vergelijken met producten leveren aan een winkel die voor jou de verkoop verzorgt. Jij blijft eigenaar en verantwoordelijk voor de levering, maar de verkoop ligt in handen van een ander. In het geval van Amazon is het vooral handig als je niet zoveel weet van het online platform óf als je de online verkoop naar een hoger niveau wilt tillen.

Hoe werkt het?

Zoals gezegd geef jij de sleutels aan de beheerder. Hij bestiert de zogenaamde online ‘control room’. Dat betekent: strategisch nadenken over het merk en de producten, advies geven over prijzen en uitzoeken wat de competitie doet. In principe gebeurt dat allemaal in samenspraak met jou. Tenzij jij aangeeft: ‘succes ermee, ik hoor wel welke producten ik waar naartoe moet sturen’. Jij bepaalt dus de bevoegdheden en werkzaamheden van de beheerder, zoals wel of niet:

  • Adverteren
  • Uitbreiden naar andere landen
  • Ondersteuning in vertalingen
  • Advies over btw
  • Prijs bepalen
  • Logistiek

Wat zijn jouw taken?

Jij bent en blijft natuurlijk altijd de eigenaar van je merk. Je overlegt dus regelmatig met de account-beheerder. Ook ben je zelf verantwoordelijk voor de content over je merk. Een beheerder heeft een relatie met jouw merk, maar ís het niet. Jij bepaalt hoe je merk op de bühne komt. Content lever je aan, de beheerder zorgt ervoor dat het op de juiste manier online staat.

Voordelen

Als je jouw Amazon-account door een ander laat beheren bespaar je een heleboel: mankracht, stress, tijd en geld. De beheerder pakt de ‘grilligheden’ van Amazon op, daar merk jij als eigenaar niks van. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid regels en (vaak onverwachte) uitzonderingen waarmee je te maken krijgt. Natuurlijk kost een beheerder inhuren ook geld, maar over het algemeen kost dat minder dan zelf de verkoop op Amazon draaiende krijgen en houden. Daarvoor heb je al snel 0,5 tot 0,8 FTE voor nodig.

DivisionM helpt

Ook DivisionM is accountbeheerder. Het motto: de drempel naar groot denken verkleinen voor kleine, startende merken. Zij krijgen van de één op de andere dag een heleboel kennis en kunde over Amazon in huis. In het begin betaal je DivisionM nauwelijks voor de dienst, dat gebeurt pas als je daadwerkelijk producten gaat verkopen. Meer weten over managed accounts? Neem contact op via info@divisionm.eu.

Wil je meer weten over Amazon? Laat een reactie achter! Mogelijk schrijven we erover in een volgend artikel.

Schelto Witsen Elias

Managing director DivisionM

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *